oanaleft

Cine suntem?

 

Povestea Exploring Culture a inceput odata cu nasterea fetitei mele, Maria. Atat noul rol de mama, cat si formarea mea profesionala si experienta acumulata de-a lungul timpului prin promovarea identitatii culturale romanesti, au dat startul unei noi calatorii.

Intr-un secol al vitezei, in care cerintele sunt foarte mari, timpul limitat si parca niciodata suficient, cu cataloage pline de produse pentru copii frumos impachetate, identificarea unor activitati care sa constituie o baza solida in educatia copiilor nostrii nu este usoara. In acest context a luat nastere Exploring Culture.

Exploring Culture este calea pe care eu am gasit-o pentru a petrece cat mai mult timp de calitate alaturi de fetita mea si proiectul care ofera juniorilor sansa de a interactiona cu cei mai de succes romani de pretutindeni din domenii diferite, oameni care au facut ca lucrurile sa se intample si care prin determinare si vointa au devenit celebri.

Exploring Culture trezeste pofta de cultura si de performanta, dorinta de a ajunge un model pentru cei din jur, ofera experiente de neuitat alaturi de personalitati marcante, te ajuta sa descoperi povestile locurilor de alta data, printr-un program de dezvoltare personala prin turism cultural care ofera atat copiilor cat si parintilor, multiple avantaje. Cu Exploring Culture, copiii invata prin joc si joaca tehnici de programare neouro-lingvistica, creeate de trainerul NLP(certificat ITANLP) http://www.itanlp.com, Cornel Marcu.

Impreuna cu partenera mea, Gianina Corondan, am creat o serie de programe extrascolare cu un impact major asupra alegerilor copiilor, in cautarea lor de repere. Turism cultural pentru ca noi ne definim ca adulti prin cultura si traditie.

Programul aduce laolalta Ambasadorii Turismului Romanesc, oameni din showbiz, comunicare, antreprenori valorosi, artisti, oameni de cultura si nume de succes din domenii diferite atat din tara, cat si din strainatate.

In perioada vacantelor, pastrarea continuitatii in asimilarea de noi cunostinte si dezvoltarea abilitatilor personale este importanta. Programul Exploring Culture, dezvoltat pe cele 5 zile de calatorie, fundamenteaza aceste nevoisi le ofera copiilor posibilitatea de a se descoperii pe ei insasi si de a explora propria lor identitate.

oanaright

De ce educatie prin cultura?

 

Exploring Culture sarbatoreste si promoveaza excelenta, militeaza pentru pastrarea identitatii culturale romanesti si garanteaza accesul la cunoasterea adevaratelor valori ale patrimoniului national, atat a celor din tara, cat si din diaspora. Astfel a creat programe unice dedicate dezvoltarii copiilor, dar si evenimente si actiuni destinate promovarii valorilor spirituale romanesti.

Cultura joaca un rol major in procesul de conturare a personalitatii, a destinului, deci a caracterului copilului ca viitor adult. Calatoriile ne ofera accesul la cunoastere iar cunoasterea este unul dintre cele mai pretioase lucruri pe care le putem detine .

La Exploring Culture credem ca educatia trebuie sa fie un proces natural, iar temelia o reprezinta experientele cu mediul inconjurator. Pentru ca un copil să facă cele mai productive alegeri, mediul nu trebuie sa ii impuna copilului calea pe care sa mearga, ci doar sa ii ofere acces la adevaratele valori, la modele de viata care sa ii inspire si sa le ghideze pasii. Prin cunoasterea si asimilarea acestor valori, copiii isi vor contura identitatea si vor face alegerile potrivite pentru ajunge adulti impliniti.

Patrimoniul cultural national reprezinta o resursa extrem de pretioasa pentru noi. Exemplul oferit de personalitatile culturii romanesti confirma faptul ca se poate face performanta in multe domenii si incurajeaza copiii sa persevereze pentru a-si realiza visul.

“Cand principala sarcina a adolescentilor este dobandirea identitatii, calatoria prin spatiile culturale, unde spirite creatoare au nascut operele de referinta si notorietate confera certitudinea activarii unei adevarate “harti mentale” care va ramane sensul ce ne ofera nu doar bucurii si satisfactii imediate dar si orientarea de lunga durata, catre valorile univerale ale vietii, atat de necesare pentru dezvoltarea imaginatiei, inteligentei si personalitatii celor tineri. Cu noi, juniorii vor invata ca succesul se obtine mai usor, daca te concentrezi asupra lucrurilor care doresti sa se intample si nu asupra lucrurilor de care iti este frica” psiholog Simona Ghinea

 

Registrul Comertului C.U.I: 33605866 ; ; Banca Transilvania, IBAN RO74BTRLRONCRT0265381401

Copyright 2015 ℗ Asociatia Exploring Culture. Toate drepturile rezervate